Kringgroep

Kringgroep Rivierengebied in Druten is een hondensportvereniging die aangesloten is bij de landelijke Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH). Binnen deze vereniging is het mogelijk op diverse manieren bezig te zijn met een Duitse Herdershond.

DOELSTELLINGEN
1] Individueel: de geleiders zo optimaal mogelijk begeleiden om uit geleider én hond de meest maximale prestatie te halen die voor hen mogelijk is.
2] Collectief: het handhaven en verbeteren van de onderlinge samenwerking en consensus waardoor de leden in staat zijn met elkaar in goede harmonie dingen te ondernemen en te organiseren, zoals bijvoorbeeld VDH-evenementen. De collectieve doelstelling en de clubbelangen staan bij Kringgroep Rivierengebied hoog in het vaandel.

De hondensportvereniging is een onderdeel van het sportcomplex ‘Gelenberg’ in Druten en mag er zijn. Daar zijn alle leden met recht trots op. Het eigen clubgebouw is functioneel en sfeervol. Ook liggen de trainingsvelden er prima verzorgd bij mede omdat het onderhoud met grote regelmaat door de leden zelf met veel gevoel voor saamhorigheid wordt uitgevoerd.