Examen op de 11e van de 11e

2017 nov ipo examen speurenHet is zaterdag de 11e van de 11e , 8.30, het examen van de kringgroep begint.
De voorspellingen van het weer geven niet veel goeds aan, regen, harde wind en een graad of 5.
Na een openingswoordje van de voorzitter rijden de deelenmers om 9.00 naar de speurvelden waar Benno al de sporen van de twee speurhonden heeft gelegd.

Aangekomen op de speurvelden beginnen de twee geleiders van de IPO 1 honden (Monique en Ad) de sporen uit te leggen. Benjamin legt de sporen uit voor de IPO 3 honden.
Dan gaat het beginnen, Monique start als eerste, super mooi speurwerk en komt van het veld met 99 punten. De dag begint goed. Daarna Ad, ook weer super mooi speurwerk. Hij krijgt hetzelfde aantal punten. Hierna volgen de twee IPO 3 honden.
Vigdis begint, netjes gedaan met 82 punten. Daarna volgt Pieter, 97 punten.

Op naar de twee speurhonden, Maicel laat een mooi stukje werk zien met zijn hond en krijgt 92 punten. Hierna als laatste Rob, ook hij laat een heel mooi stukje speurwerk zien en krijgt 87 punten.

Appèl
Monique mag weer als eerste beginnen en draait een mooi stukje appèl met haar hond Arno, 91 punten. Ad scoorde net wat meer punten met zijn hond Erik, 94 punten. Daarna kwam Vigdis met Kayra, een mooi stukje werk dat 85 punten waard was volgens de keurmeester Bart Miggelbrink. Vigdis draaide met een dummie, dankjewel Gerald voor het inzetten van jouw hond hiervoor. Na een lekker hapje eten (dankjewel dames, voor het heerlijke eten) zijn we begonnen met het pakwerk.

Pakwerk
Ook daar beginnen we weer met  Monique. Zij behaalde 90 punten. Daarna is Ad weer aan de beurt, hij draait hierbij 95 punten. Op naar de IPO 3, Vigdis behaalt 81 punten.

Maar ja, toen waren we nog niet klaar. Je hebt natuurlijk altijd weer zo’n teef die denkt precies voor het examen loops te worden. Pieter met zijn Afra liet een heel mooi stukje werk zien en behaalde hierbij 90 punten. Pieter liep om deze reden ook met een dummie, hierbij dank aan Benjamin voor het inzetten van zijn hond.

Na een bakkie zijn we ook begonnen met het laatste pakwerk van vandaag. Pieter sloot deze dag mooi af met 88 punten.

Iedereen gefeliciteerd met het mooie resultaat van dit examen, we hebben het weer goed gedaan met z’n allen.
Als laatste, heel hartelijk dank aan de keurmeester Bart Miggelbrink voor het keuren van het examen op een fijne en deskundige manier. Het zal een gemis zijn als hij niet meer als keurmeester op de evenementen van de VDH staat.

 

 

Naam A B C Totaal
Sph2 Maicel 92
Sph2 Rob 87
Ipo1 Monique 99 91 90 280
Ipo1 Ad 99 94 95 288
Ipo3 Vigdis 82 85 81 247
Ipo3 Pieter 97 90 88 275

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *