Onderlinge wedstrijd 25 juni 2016

(door Monique Mieras)
Nadat vorig jaar de jaarlijkse onderlinge wedstrijd van de club in eren was hersteld werd er dit jaar alweer reikhalzend naar uit gekeken. De verwachtingen waren hoog gespannen, want wie oh wie zou met de felbegeerde prijs aan de haal gaan?

Helaas hadden Willy en Theo andere verplichtingen en konden zij niet aan deze wedstrijd meedoen. Celine heeft momenteel geen hond, Benno had aangegeven niet mee te willen doen, maar was van harte bereid de sporen uit te lopen voor de IPO 3 honden. Wim de Haan zou voor deze dag de keurmeester zijn, Edris zou het pakwerk maken en Arno was onze wedstrijdleider.

Om 8.30 uur is iedereen aanwezig, de zon scheen en wij zijn er klaar voor. Dan komt het bericht dat Petra en Benno die nacht grootouders zijn geworden van Lize en zij pas tijdens de BBQ hier kunnen zijn. Chris, die samen met zijn vrouw Joanne uit Engeland over zijn, wordt gevraagd de sporen te leggen en Joanne wordt uitgenodigd mee te doen. Zo wordt het een onderlinge met een internationaal tintje.

Op de speurvelden is het voor iedereen genieten. Het weer is prachtig, de jonge honden en Blitz laten een knap stukje speurwerk zien. De gecertificeerde honden gaan de onderlinge strijd aan en de toon wordt gezet. Igor van Gerald speurt de sterren van de hemel en Odin was de eerste strek weer even vergeten wie de leiding had… Kayra van Vigdis had een moeilijke start, maar kwam na de eerste hoek op gang. Joanne en haar hond lieten ook mooi speurwerk zien. Wim beoordeelde Gerald en Joanne met een uitmuntend, Benjamin met een zeer goed en Vigdis met een goed. Met dank aan Chris voor het leggen van de sporen

Op de club aangekomen werd meteen begonnen met het appél. Ook hier wist Wim de honden en hun geleiders op een inspirerende manier te beoordelen.  Punten werden er niet bekend gemaakt alleen de kwalificaties. Gerald en Benjamin en Vigdis krijgen dezelfde kwalificatie, Joanne besluit haar hond na een oefening met de bal te belonen, waardoor zij uit de strijd ligt. Het blijft spannend.

Na de lunch is het weer omgeslagen en lijkt het niet meer droog te willen worden. Tussen de buien door mag Wim het pakwerk beoordelen. Edris  maakt voor alle honden netjes pakwerk en Wim heeft bijna papier te kort om alle onderdelen goed te beoordelen.  Na het geven van de kwalificaties wordt besloten de einduitslag tijdens de BBQ bekend te maken.

De BBQ is ouderwets gezellig. Iedereen geniet, het eten is goed en de drank vloeit rijkelijk. Dan is het woord aan Wim. Hij bedankt iedereen voor deze dag, heeft ervan genoten, vindt dat de jonge honden potentie hebben, wist dat al van de gecertificeerden en gaat zich aanmelden voor een cursus steno…. En dan eindelijk de verlossende woorden: GERALD en IGOR zijn de nieuwe clubkampioenen!! PROFICIAT!

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *