PAK Gelderland 20 en 21 April 2019

redacteur: Moniqiue Mieras

Dit jaar zouden Ine en ik namens Kringgroep Rivierengebied meedoen aan het PAK Gelderland. Ine samen met Hardi op IGP1 en Arno en ik op IGP3. Samen met de club hadden we een aantal keren bij VDH Kringgroep Klein Vosdal in mogen trainen, zodat de honden en de geleiders aan dit terrein konden wennen.  Het beloofde dat weekend prachtig weer te worden en iedereen had er zin in!

Ine mocht zaterdag op de speurvelden het spits afbijten. Met 93 punten kwam zij van het speurveld af. Helemaal tevreden was zij niet. Hardi ging wat traag af bij de voorwerpen en versnelde wat na de hoeken. Maar al met al een mooi resultaat. Ondertussen zat ik op de club te wachten en hoorde de ene na de andere mooie uitslag binnenkomen. Toch wel enigszins nerveus vertrok ik met de laatste twee speurploegen richting de speurvelden. Zou Arno wel goed zoeken in het hoge gras? Ik mocht in mijn groep als tweede van start. Arno ging netjes weg, bij het eerste voorwerp iets traag af en daarna werkte hij foutloos de rest van het spoor uit. De keurmeester beloonde zijn prestatie met 99 punten! Na het speuren nog even iets drinken op de club nog even nagenieten. Morgen zou het spannend worden en kon er van alles gebeuren, maar vandaag waren we blij.
Zondag al vroeg aanwezig bij Kringgroep Klein Vosdal voor afdeling B en C. Ine liep om 9.00 uur als eerste. Het geheel zag er netjes verzorgd uit. Helaas knaagde Hardi een beetje op het blok, en met het apporteren over de haag tipte hij terug de haag net nog even aan. Met het vooruit sturen met afgooien besloot Hardi daar een eigen draai aan te geven wat hem een hoop punten kostte. De keurmeester gaf Hardi voor zijn optreden 78 punten.
Al vrij snel daarna waren Arno en ik aan de beurt. Nu zouden we het echt ‘samen’ moeten doen. En dat deden wij! Tijdens het trainen hebben we heel intensief aan het volgen gewerkt, en dat was nu te zien. Arno hinderde veel minder en hoewel wij er nog niet zijn, zijn we wel op de goede weg. De zit-oefening en sta vanuit looppas waren mooie oefeningen, maar tijdens de af-oefening met voorroepen, kwam Arno direct zelfstandig aan de voet. Dat doet hij anders nooit….. De apporteer-oefeningen waren snel, maar Arno tipte de haag heen en terug aan. Bij het apporteren over de klimschutting ging hij te vroeg weg. Voor afdeling B kreeg Arno 88 punten.
Ine en Hardi gingen op voor afdeling C, terwijl ik Arno aan het halen was. Hardi had wat moeite met het vinden van de pakwerker in het verstek, maar daarna was hij er helemaal!! Hardi liet een geweldig stukje pakwerk zien, wat met 91 punten werd beloond!
Hierdoor kwamen Ine en Hardi op een totaalstand van 262 punten, wat hen de eerste plaats bij de IGP1-honden opleverde.
Op afdeling C is Arno altijd helemaal in zijn element, en dan vaak nog niet helemaal in de hand van de geleider…. De laatste maanden hebben we hier op de club hard aan gewerkt, maar zou dat vandaag, wanneer ik moet presteren onder druk, zichtbaar zijn? Het revieren was prima en het aanblaffen ook. Arno kwam op commando uit het verstek, maar met een extra commando zat hij goed aan de voet. Daarna  was Arno helemaal in zijn element, en in de hand van de geleider! Helaas maakte ik zelf een paar fouten die in de eindbeoordeling mee werden genomen. Voor het pakwerk kreeg Arno 90 punten.
Hiermee kwamen Arno en ik op een eindscore van 277 punten, waar ik heel blij mee ben!!
Zeer gelukkig met het resultaat van Arno en mij geniet ik in het zonnetje van de andere honden en hun geleiders. En dan wordt het opeens spannend. Combinaties waarvan ik dacht dat zij hoger dan  Arno en ik zouden eindigen doen dat niet. Langzaam komt het besef dat er een podiumplaats inzit  En dan wordt dat wat ik, zeker nu, nooit verwacht had werkelijkheid: Niemand kan meer over de score van Arno  heen…… Arno is kampioen van Gelderland!!!!
Nu ik dit stukje schrijf, kan ik het eigenlijk nog steeds niet geloven. Arno is een dijk van een hond en hij verdient het om gezien te worden, maar zonder de hulp van iedereen op de club, was dit resultaat niet tot stand gekomen. Iedereen, enorm bedankt daarvoor!!
Kringgroep Rivierengebied is als kringgroep op een mooie tweede plaats geëindigd.
Terug op de club hebben we samen, als vanouds, met elkaar gegeten, gedronken en nagepraat……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *