Arno Schuurmans


Ik heb bij de VDH 3 honden afgericht en examens behaald. Met 2 honden heb ik aan enkele wedstrijden meegedaan waarvan ik een keer een 3e plaats heb behaald op de Gelderse africhtingskampioenschappen. Verder ligt mijn hart in de africhting op het pakwerk en het helpen van mensen in de africhting. Met pakwerk ben ik begonnen in 1989, dit was nog bij kringgroep Oss e.o..

Daarin ben in de loop der jaren uitgegroeid van kringgroeppakwerker tot wedstrijdpakwerker en uiteindelijk het hoogste gehaald namelijk, allroundpakwerker. Dit heb ik enkele jaren gedaan en heb op alle grote wedstrijden in Nederland pakwerk gemaakt.

Verder ga ik regelmatig samen met Ad van Yperen naar het buitenland. Bijvoorbeeld naar Engeland en Schotland waar we instructie in het pakwerk, speuren en appèl geven aan de jongens die meedoen aan de WUSV selectiewedstrijden.

Opleiding
Ik heb ik Nederland veel pakwerkers aan hun licentie geholpen door het geven van een cursus in samenwerking met de VDH. Ook doe ik al enkele jaren pakwerk bij Four Winds Policedog Center. Dit is alleen niet te vergelijken met de VDH, maar hier is alles op de echte praktijk gericht.

Pakwerk. Een vak apart!