UV examen 29 april

Op zaterdag 29 april was er bij kringroep Rivierengebied een UV examen. De aanloop tot het examen was er één met hindernissen maar de dag zelf zag er veelbelovend uit. Prima weer, honden die er zin in hadden en geleiders die samen met de honden goed voorbereid en op tijd bij de club aanwezig waren.

Harrie en Ine (Benjamin zou voor haar Hardi uitbrengen) reden mee in een volgauto om eventuele uitvallers op te kunnen vangen, kapotte fietsen te kunnen vervangen en tijdens de pauzes mens en dier van een natje te voorzien. Mental coach Arno fietste met de groep mee.

Toon van Oirschot beoordeelde het examen en fietste mee met de deelnemers. Dit werd door ons zeer gewaardeerd en al snel werd duidelijk dat hij een man met ervaring is en oog voor de hond heeft. En dat was nodig, want wat een honden deden er mee! Willie met haar hond vormde een echt stuntteam, vloeiende valpartij en fietsen op één wiel. Benjamin met acrobaat Hardi, die vrolijk spelend mee fietste en tijdens de pauze genoeg reserves over had om op de picknicktafel te springen en iedereen vrolijk te begroeten. Monique, had ook een atleet naast zich: Giant-Arno. Hierdoor werd er vooruit gefietst en wat meer meters gemaakt. En Vigdis met haar Kayra deed gewoon onverstoord wat er moest gebeuren.

Weer aangekomen bij de club moesten de honden nog lopen op het veld. Daarna gaf Toon van Oirschot aan dat alle honden het examen met vlag en wimpel gehaald hadden.

Wij danken Toon van Oirschot voor de wijze waarop hij het examen begeleidde en beoordeelde.

Ook Arno, Harrie en Hannie bedankt voor jullie inzet en ondersteuning. Volgend jaar weer met de jonge honden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *